Ne Aramıştınız?

10 Nisan 2017 Pazartesi

Beyaz Lale İlhamlı Makyaj | White Tulip Inspired Makeup Look



Merhaba

Sonunda güneş yüzünü gösterdi ve her yer çiçek doldu.
Ben de baharın güzelliğinden faydalanıp çiçeklerden ilham alınmış makyajlar hazırlamaya karar verdim.
İlk olarak da beyaz laleyi konuk seçtim kendime.
Beyaz lale saflığı ve temizliği ifade ediyor.Edebiyat ve sanatta ise lale sevgilinin yüzüne,yanağına ve dudağına ithafen tasavvufta da birçok kıymetli şeyi temsilen çok sayıda ince anlam yüklenerek kullanılmış.Günümüzde Lale Devrini ve İstanbul şehrini sıkça akla getiren bu çiçeği birine hediye etmek -özellikle de beyaz renkli olanını- karşıdaki kişiye duyduğunuz sevgiyi,aşkı,verdiğiniz kıymeti ve saflığına,temizliğine karşı düşüncelerizi ifade etmenin anlamlı bir yolu olabilir.

Laleden ve ifade ettiklerinden kısaca bahsettikten sonra makyaja geçelim istiyorum.

Paklığı akla getiren bir çiçeği makyajla özdeşleştirdiğimden dolayı ten makyajımı hafif tutmak ve cildimi sağlıklı göstermek istedim.
O nedenle güzel ve gerçekten yoğun şekilde nemlendirdiğim cildime incecik ışıltılı bir fondöten uyguladım.
Yine aynı sebepten göz altı kapatıcımı da olabildiğince az tutup,sadece göz altlarımda kalacak şekilde yaydım.
Bu iki adımdan sonra fondötenin verdiği ışıltı bana yetmediğinden stick formda sedef renginde bir aydınlatıcıyı elmacık kemiklerimin üzerine,alnımın ortasına,burnumun üzerine şerit şeklinde ve son olarak da çeneme sürdüm.
Ten makyajımda aydınlık,doğal ve sağlıklı görüntüyü elde edebilmek için sabitleme maksatlı pudra uygulamadım ve renkli kozmetikler hariç cilt makyajımı bu şekilde tamamladım.

Daha sonra ise tüm makyajımda ağırlıklı kullanmak üzere renk anlamı olarak güneşi,enerjiyi ve yeni başlangıçları simgeleyen turuncuyu seçtim.
Göz makyajımda turuncu tonu baskın bir terracotta farı kullandım.Yine sadeliği temsilen uğraşılmış ve güzel geçişleri olan bir far uygulaması yerine tek renk tercih ettim.Göz altlarıma da aynı farı uyguladıktan sonra sadece üst kirpiklerime maskara uyguladım ve göz makyajımı tamamladım.

Allık olarak içinde sarı yansımaları olan turuncu bir allık tercih ettim.Genişçe tüm yanaklarıma uyguladım.Sadece gülümseyince çıkan şişkin yerlerde bırakmayıp geriye doğru sürdüm ki güzel bir geçiş sağlasın ve rengi dolayısıyla baharı iyice hissettirsin.

Kaşlarımı gelişigüzel doldurdum ve biraz dağınık şekilde sabitleyici jel ile taradım.Bana kalırsa aşırı düzgün boyanmış ve taranmış kaşlar bu makyaja yakışmazdı.

Son olarak da dudaklarımda çok açık renkte bir nude ruj kullanıp üzerine gözümde kullandığım farı geçtim ve makyajı tamamladım.Farımın,allığımın ve rujumun aynı tonda olmasına özen göstermem ise tabi ki atıfta bulunulan yüz,yanak ve dudak üçlüsünden kaynaklı.

Son olarak unutmadan söylemek istiyorum ki ürünlerin isimlerini kasıtlı olarak vermedim.Çünkü bu yazıların ürünleri vurgulamaktan ziyade çiçeklere ve renklere odaklanmasını istiyorum.

Umarım keyifli bir yazı olmuştur.
Diğer yazılarda görüşmek üzere :)

1 yorum:

  1. bloğum 2. yaşına girdi sayfamdaki çekilişime beklerim :) paylaşma imkanın olursa da çok mutlu olurum :D

    YanıtlaSil