Kimimiz günlük hayatında kimimizse yalnızca özel günlerde fondöten kullanmayı tercih ediyor.
Renk seçiminden yapısına kadar makyajın adeta temeli olan bu ürün doğru uygulanmadığında malesef ki yapı ve renk konusunda yaptığınız isabetli seçimler bile bir işe yaramıyor.
Fondötenin ciltteki kusurları örtmek gibi bir etkisi olduğu yadsınamaz bir gerçek.
Bazısı az bazısı çok bu kapatıcılık etkisini sağlıyor.
Yalnızca burada kaçırdığımız bir nokta var ki fondöten eşittir kapatıcı algısı birçoğumuzda hüküm sürüyor.
Fondötenler her kusuru kapatmak için kullanılabilecek ürünler olsaydı kapatıcı diye bir sürü markanın bir sürü seçeneği türemezdi.
Dolayısıyla fondötenin öncelikli maksadının cildin renk tonunu eşitlemek ve makyaja iyi bir zemin hazırlamak olduğunu kabullenmeliyiz.
Yapısından kaynaklanan kapatıcılık özelliğini ise bu ürünlerin ekstrası gibi düşünmeliyiz ve ne kadar fazla kat fondöten uygularsam o kadar iyi verim alırım,makyajımın altında o kadar iyi durur mantalitesinden uzaklaşmalıyız.
Tabi sahne sanatlarında veya ekran önündeki kullanımından söz etmediğimi belirteyim.
Peki fondöteni nasıl uygulamalıyız?
1 - Her fondötenin likit,pudra veya stik oluşundan kaynaklanan bir yapısı bir yoğunluğu var.
Öncelikle bu kıvam farklılıklarına uygun bir uygulama aracı seçmemiz gerekiyor.
Bu seçimi yaparken de fondötenin yapısının cildimizde ne kadar aynı kalmasını istediğimizi saptamalıyız.
Atıyorum stik yapıda bir fondöteniniz vardır ve çok yoğundur ama sizin için o gün daha hafif yapı yeterli olacaktır bu durumda ıslak süngerle uygulamak bir alternatif olabilir.Ama aynı fondöteni özel bir günde size verebileceği maksimum kapatıcılıkta kullanmak istiyorsunuzdur böyle bir durumda da sık kıllardan oluşan bir fırça tercih edebilirsiniz.
2 - Fondöteni neyle uygulayacağımızı seçtikten sonra -likit bir fondötenden bahsettiğimizi varsayıyorum- yüzümüze yetecek miktarda fondöteni yüzümüze noktalar halinde bırakıyoruz.
İsterseniz direk fırçanıza ya da süngerinize de ürünü bırakabilirsiniz ancak bu ürün israfından başka birşey olmayacaktır.
3 - Daha sonrasında ise bu noktaları fırça izi kalmamasına dikkat ederek cildimize her yere eşit geldiğinden emin olana kadar yediriyoruz.
Bunu yaparken kulak-yüz birleşimini ve yüzden boyuna geçen çizgiyi unutmamalıyız ki maske gibi bir etki almayalım.
4 - Eğer o gün kapatıcımız bittiyse sivilce veya tek kat fondötenle kapanmayacak kusurların üzerinden nokta halinde sadece o bölgelerin üzerinde tekrar uygulama yapabiliriz.Ancak tüm yüze ikinci bir katı uygulamayı özellikle de yoğun kapatıcı bir üründe tercih etmemeliyiz.
İşte bu kadar!
Üst üste katlar halinde uygulamayı bırakıp,doğru ve ihtiyaca yönelik fondöten seçimi yapmayı başarabilirseniz tek katta mükemmel cilde sahip olabilirisiniz.
Hem de muhtemelen kimse fondöten kullanıp kullanmadığınızı bile anlamayacak :)
Az ürün, doğru uygulama, kusursuz görünüm :)
YanıtlaSilGüzel bir paylaşım olmuş
YanıtlaSil