Ne Aramıştınız?

19 Ekim 2015 Pazartesi

Fixliner | Kendi Fixlinerımızı Yapalım

Merhabaa :)
Yeni başlayanlar için kuyruğuydu,eşitliğiydi,üstüydü derken eyeliner çekmek bir işkence oluyor.Firmalar da bunu fırsat bilip çok basit aparat icat etmişler.Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla asetat kağıdı gibi bir materyali var.Asetat kağıdının A4 boyutunda olanının maliyeti ancak 50 kuruştur.Ve A4 boyutunda bir kağıttan nerden baksanız 5 tane bu aparattan yapılabilir.Ancak fixliner diye bahsedilen ürünün satış fiyatları 30 tl civarında seyrediyor.Bana da basit gözüktü ve paylaşmak istedim.Böylece hem herkes tam kendi göz şekline göre bir şablon oluşturabilecek hem de acelesi varken bile muntazam bir eyeliner çekebilecek.
Malzemelerle başlarsak asetat kağıdı (ben asetat kağıdım olmadığı için poşet dosyadan kesip yaptım böylece daha yumuşak ve şekil verilebilir oldu,onun dışında gömlek yakalarından çıkan jelatinler,şeffaf kitap kapları,vs. herşeyi kullanabilirsiniz.) sivri uçlu güzel kesen bir bıçak ve asetat (cd) kalemi.


Malzemeler hazır olduğuna göre gelelim nasıl yapacağımıza.
İlk önce kocamaaan kağıdımız oraya buraya çarpıp bize bela olmasın diye küçük bir oval şekilde çizdim ve kestim.

Küçülen bu oval kağıdı gözüme yapıştırdım (poşet dosya olduğu için çok rahat oldu) ve asetat kalemiyle normalde kullanmayı sevdiğim gibi bir eyeliner çizdim.
Tabii ki gözünüzde bir kağıt varken muntazam bir eyeliner çizemiyorsunuz.Çıkarttıktan sonra şeklini daha doğrusu çizgilerimi düzgünleştirdim.Ve alta doğru kuyruğu biraz uzatıp göz şeklinde çizdim.


Çizgilerin üstünden bıçakla ya da maket bıçağıyla kestikten sonra ev yapımı fixlinerımız hazıır!


Umarım işinize yarar.Eyelinerlarla ilgili diğer yazımı okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. :)
@diyersenem instagram hesabından bana ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Harika :) çok iyi yapmışsın bence..bende deneyeceğim :) inşallah becerebilirim :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka yaparsiniz cok basit birsey cunku :)

      Sil