Ne Aramıştınız?

28 Haziran 2016 Salı

Oje Düzeltici Kalem Yapımı

Merhaba

Biliyorsunuzdur oje düzeltici kalemler bir dönem çok popülerdi.Değişebilen 3-4 uç bulundurabilen,kalem şeklinde olduğundan tırnak kenarlarını kolayca temizleyen pratik kullanımlı ürünler bunlar.

Ama koyu renkli ojelerde kullandığınızda bir ucu maksimum 2 kez kullanabilirsiniz.Belki o kadar bile değil.

Ve fiyatı da bu kadar kısa ömürlü bir ürün için çok uygun değil.Bildiğim kadarıyla 10-15 tl civarında bulunabiliyordu.


Gelelim bizim nasıl yapacağımıza.
Tek ihtiyacımız olan şey keçeli kalem ve aseton.

Keçeli kalemler genellikle arka tarafından kolaylıkla açılabilir.Arka kısmından açıp içindeki mürekkep tutan keçe kısmı çıkartıyoruz ve musluğun altında yıkıyoruz.Kendinin kaç katı sıvı tutabiliyormuş o keçe inanamadım ben.Yıkama biraz uzun sürse de bembeyaz bir keçe kalıyor elimizde.Daha sonra güzelce tuttuğu suyu sıkıp kalemin içine takıyoruz.

Oje Düzeltici Kalem

Ve arkası açık olan kaleme yine arkasından aseton dolduruyoruz.Bunu yaparken altında bir kap bulundurmanızı öneririm çünkü bir kısmı dışarı akabiliyor.Ve çok aseton doldurmanıza gerek de yok.Çünkü muhtemelen kaleminizin ucu çabuk kirleneceğinden içindeki aseton tükenmeden kaleminizin işi bitecektir.Bir süre daha kullanmak için ucunu asetonla temizleyip kullanım süresini uzatabilirsiniz.

Ve ihtiyacınız oldukça 1-2 liraya alacağınız keçeli kalemlerinizle oje düzeltici kaleminizi yapmış olacaksınız.




Küçük bir not ekleyeyim,keçeli kalem seçerken olabildiğince açık renkler seçmeye dikkat edin.Çünkü koyu renklerin arınması biraz daha zor olabilir.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. :)


6 yorum: