Ne Aramıştınız?

8 Eylül 2016 Perşembe

Benim Adsense Sürecim

Merhaba

Öncelikle adsense nedir sorusunu yanıtlamakla işe başlayalım.
Adsense'e kısaca Google'ın bizlerin blogları üzerinden firmaların reklamlarını yayınladığı bir sistem diyebiliriz.


Yani bloglarımız veya youtube hesaplarımız üzerinden bu sisteme başvurup kabul edildiğimiz takdirde yayınlanan reklamların tıklanmasına göre çok küçük miktarlarda ücret alıyoruz.
Dolayısıyla bu sisteme kabul edilmek de öyle kolay olmuyor.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim ki başlıkta da söylediğim gibi bu sadece benim sürecim.Bu alanda bir uzmanlığım asla yok.

İlk önce bu sisteme başvurmak için blogunuzun açılışından itibaren 6 aylık bir süre geçmiş olması gerekiyor.
Daha sonra bu buton aktifleşiyor ve siz başvurunuzu yapıyorsunuz.
Sitenizin içeriğine,düzenine ve tıklanmasına bağlı olarak kabul veya reddediliyorsunuz.Ve red mailleri eksiğinizin hangi konularda olabileceğine yönelik açıklamalar içeriyor.
Eksiğiniz olanı belirleyip en kısa zamanda düzeltmek sanıyorum ki en hızlı kabulü sağlayacaktır.

Öncelikle adsense adına çoğu kişinin aksine içerik sıkıntısı yaşamadım.İçeriklerim,görsellerim iyisiyle kötüsüyle bana aitti.Yalnızca site içi yönlendirmelerim ve tasarımım benim için uzunca bir süre sıkıntı oldu.
Daha sonrasında hazır şablonlardan ziyade istediğim sade temayı kendim ellerimle yavaş yavaş ayarlamaya başladım.
Ancak bu süreç içinde kaç defa adsense başvurusunda bulundum kaç kez reddedildim saymadım.
Sonrasında yazı sayım arttıkça,temamı düzgünleştirdikçe hiç de umudumun kalmadığı bir anda onay mailim geldi.
Yaklaşık 3 aydır adsense üyesiyim diyebilirim.

Ancak sanırım reklamların hepsi kötü amaçlı sanıldığından ötürü tıklanılmaktan kaçınılıyor.Buna da bu yazımda yer vermiş olayım bu sistem sizin sıkça ziyaret ettiğiniz sitelere,içeriklere bağlı olarak uygun reklamı benim sayfam üzerinden size gösteriyor.Yani her reklam kötü amaçlı değil.Hatta aksine reklam verenler için olsun,blog yazanlar için olsun,okuyucular için olsun güzel bir farkedilme,farketme sistemi.
Kısacası ilginizi çeken reklamlara tıklamaktan çekinmeyin. :)

Böylece para kazanıyor muyuz,adsense nedir ve ben nasıl kabul edildim gibi soruları yanıtlamış olmak istedim.Merak ettikleriniz varsa yorum bırakmayı unutmayın.

2 yorum:

  1. merhabalar. benim merak ettiğim bir şey var evet. sanıyorum ki blog yazma işini yaklaşık bir yıldır yapıyorsunuz. günlük aldığınız tık sayısını merak ediyorum. bende saç kesimleri hakkında bir blog açmak istiyorum ama değmeyecekse uğraşmak istemiyorum. o yüzden sizin kanalınız bana güzel bir rehber olur. nasıl başladınız şu an site hitiniz ortalama kaç. şimdiden teşekkürler cevap için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günlük aldığım tık sayısı değiştirmekle beraber hiçbir şey paylaşmadığım günlerde 300 gibi oluyor.Siz hobi olarak yapmak istiyorsanız alacağınız hit düşüneceğiniz son şey olsun.Siz işinizi düzgün yaparsanız düzenli olarak artış sağlayacaksınız emin olun :)

      Sil