Ne Aramıştınız?

20 Ocak 2017 Cuma

Beyaz Göz Kaleminin 5 Farklı Kullanımı


Merhaba

Bugün sadece bir tane beyaz göz kalemini kullanabileceğiniz 5 farklı alan fikri vermek istiyorum sizlere.
1-Far bazı olarak

Hepimizin aklına ilk gelen şey sanıyorum ki budur.Paletlerde gördüğümüz far renklerinin birebir göz kapağımıza geçmesini istiyorsak beyaz bir göz kalemini göz kapağımıza bazdan sonra veya baz yerine kullanabiliriz.
Yapısına bağlı olarak farın kalıcılığını da artırabileceği gibi sadece rengi de vurgulayabilir.
Dikkat etmeniz gereken nokta ise yumuşak,yağlı sayılabilecek bir göz kalemi tercih ederseniz farın çizgilerinize dolmasına sebep olabilir.

2-Yüz şekillendirirken

Aynı kontür işlemi yapar gibi davranabiliriz bu noktada.
Nasıl kontür ürünlerinin aydınlatıcı özellikli olanını yüzümüzün yüksek ve aydınlık durmasını istediğimiz yerlere uyguluyorsak bir aydınlatıcı yerine beyaz bir göz kalemiyle de bu işi yapabiliriz.
Burada da dikkat etmeniz gereken nokta beyaz kalemi güzelce yaymak ve bembeyaz durmasını engellemek.

3-Göz içinde temiz bir görüntü oluşturmak,gözleri açık ve büyük göstermek için

Sadece makyajda değil her zaman açık renkleri bir yüzeyi aydınlık yüksek ve geniş göstermek,koyu renkleri ise daha dar,küçük ve çukur göstermek için kullanıyoruz.
Dolayısıyla göz içimizde ne kadar açık renkler kullanırsak gözlerimiz o kadar aydınlık ve açık durur.
Beyaz göz kalemi de bu noktada çok kullanılan bir alternatif.

4-Ruj altına

Yine mucizevi ve asla akla gelmeyecek birşeyden bahsetmeyeceğim ama rujlarınızın rengini açmak istiyorsanız ya da dudaklarınız çok pigmentliyse ve bazı rujları bu sebepten kullanamıyorsanız beyaz bir göz kalemiyle dudaklarınızı boyayıp üzerine ruj uygulayabilirsiniz.
Hatta beyaz kalemin üzerine pudra uygulayıp peçeteyle fazlasını aldıktan sonra rujunuzu uygularsanız da rujunuzu olduğundan daha uzun süre dudaklarınızda tutabilirsiniz.

5-Oje sürerken tırnak etlerine renk bulaşmaması için

Oje sürmeden önce tırnak etlerinize beyaz kalemi sürüp daha sonra ojenizi uygularsanız oje kuruduktan sonra ellerinizi yıkadığınızda göz kalemiyle beraber ojenin de tırnak etlerinizden kolayca sökülüp gittiğini göreceksiniz.
Bu maddede de önemli olan şey ilk maddenin aksine yağlı ve yumuşak bir göz kalemine sahip olmak.Böylece çok daha kolay tırnak etlerinizden arınacaktır.
Bu yöntem çok koyu ve normalde aşırı iz bırakan ojelerde işe yaramayabilir.

Son olarak da şunu belirteyim ki beyaz göz kalemi göz içinizde veya yüzünüzde aydınlatma amaçlı kullandığınız zaman çiğ duruyorsa ve hoşunuza gitmiyorsa aynılarını ten rengi bir göz kalemiyle de yapabilirsiniz.
Çok daha doğal bir görünüm elde etmiş olursunuz.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur.
Sizin aklınıza gelen farklı kullanım alanları varsa benimle paylaşmayı unutmayın. :)

2 yorum: