Ne Aramıştınız?

25 Haziran 2016 Cumartesi

Fırçasız Makyaj | No Brush Makeup

Merhaba

Dün instagramda bahsettiğim üzere bugün fırçasız makyaj yazımı paylaşacağım.

Çoğu kişiye göre fırça makyajın olmazsa olmazı.Hatta makyaj malzemelerinden daha fazla para harcanıyor fırçalara.

Yanlış olduğunu mu düşünüyorum?

Asla.
Gerçekten güzel geçişli farklı tonların güzelce karıştığı makyajlar için fırçalar şart.

Ancak yazın günümüzü kurtaracak,hızlı olmamız gerektiğinde uzun uzun uğraştırmayacak,belki de yeni başlıyorsanız sizi bir süre idare edecek bir makyaj olacak bu.

Ten makyajından başlayalım;
•Öncelikle nemlendiricimi sürdükten sonra Pure Beauty bb kremi elimle güzelce yayıyorum.Bu durumda elle uygulandığında yapısının çirkinleşmeyeceği bir ürün bulmak önemli.
•Daha sonrasında göz kapaklarıma ve göz altlarıma Rimmel London match perfection kapatıcıyı sürüp yine parmaklarımla dağıtıyorum.
•Göz makyajım içinse genellikle bronz veya hafif pembe farlar tercih ediyorum.Bu aşamada krem farlar tercih ederseniz daha verimli sonuç alabilirsiniz.Ancak istemiyorsanız olabildiğince doğal renkli toz farları tercih etmenizde fayda var.Yüzük parmağımla dış köşeden içeriye doğru farı yayıyorum.
Göz makyajımın far kısmı içinse son olarak önce sürdüğüm tona uyumlu ışıltılı bir farı göz pınarımdan ortaya kadar sürüyorum.Tabiki parmağımla yapıyorum bunu da.
•Göz kapağımın genellikle sadece üst içine siyah ya da kahverengi kalem sürüp rimeli uygulayıp göz makyajımı bitiriyorum.
•Daha sonra ise tercihen krem olmak üzere bir allık uyguluyorum.Pudra yapıda bir allık süreceksem daha açık renkleri tercih edip olabildiğince güzel dağıtmaya çalışıyorum.
•En son olarak aydınlatıcı bir pudrayı yüzümde aydınlatmak istediğim yerlere parmağımla sürüp rujumla makyajı tamamlıyorum.



Umarım faydalı bir yazı olmuştur. :)



2 yorum:

  1. Tatlım aydınlatı ve rujunun markası ne ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aydınlatıcım the balmın voyage II paletindeki aydınlatıcı
      Rujum da mac markasının tribalist adlı ruju :)

      Sil