Ne Aramıştınız?

25 Nisan 2016 Pazartesi

Garnier Micellar Makyaj Temizleme Suları

Merhaba 

Bugün de yine son zamanlarda popüler olan ve sürekli birbirleriyle kıyaslanan iki micellar sudan bahsedeceğiz.




Öncelikle micellar nedir derseniz Türkçe kullanımı misel olan bir kimya terimidir.En kabaca tabiriyle (damlayı en küçük yapıtaşı varsayalım) bir damlanın içinde yağ(hidrofobik kısım) dışında su(hidrofilik kısım) bulunduran yapıdır.

Dolayısıyla misel sular da her türlü makyajı çıkartmayı hedefleyen makyaj temizleme sularıdır.
Pembe kapaklı olan tek fazlı eski Garnier misel suya bakacak olursak herkesin dediği gibi suya dayanıklı göz makyajlarını temizlemekte çok başarılı değil.Onun dışında cilt makyajımı rahatlıkla çıkarabildiğimi söyleyebilirim.Kokusu bence çok rahatsız edici değil.Sildikten sonra da cildimde yağlı bir his bırakmıyor ama yine de yıkama ihtiyacı hissediyorum.

Gelelim yeni argan yağlı çift fazlı misel suya.Kullanmadan önce iyice karışana kadar çalkalamanız gerekiyor bu ürünü.İyice çalkalanmazsa yağı suyundan daha erken bitebilir bu yüzden buna dikkat edilmeli diye düşünüyorum.
Makyajı temizlemesine gelince suya dayanıklı göz makyajını temizlemesi evet diğerine göre daha iyi.Ama yine de mükemmel değil.Cilt makyajını çok güzel temizliyor.Kokusu da cabası.Mis gibi kokuyor ve en güzeli ben bu ürünle cildimi temizledikten sonra yıkama ihtiyacı duymuyorum.Hatta bir iki kez temizledikten sonra yıkamadım ve sivilce falan da çıkarmadım.Aksine kuru olan yüzümü çok güzel yumuşattı.

Dolayısıyla ikisi arasında bir seçim yapacak olsam tabiki yeni çift fazlı ürünü seçerim.
İkisinin de fiyatı 20 tl civarında ancak yakın zamanlarda 12 tl'ye alanları dahi duydum.Eğer denk gelirseniz denemenizi tavsiye ederim.

Yok ben çok makyaj yapmıyorum arada sırada kullanacağım şeyi neden alayım diyorsanız evde çift fazlı makyaj temizleyicisi yapalım yazımı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. :)

2 yorum:

  1. Garnier'in kusursuz makyaj temizleme suyunu bende bir ara kullandım ama çok sevemedim makyajımı iyi çıkarmadı :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben genellikle suya dayanıklı makyaj malzemeleri kullanmadığım için işimi görüyor belki bundan kaynaklı bir farklılıktır. :)

      Sil