Ne Aramıştınız?

30 Mart 2016 Çarşamba

Evde Çift Fazlı Temizleyici Yapımı

Merhaba :)

Bugün başlıktan da anlaşıldığı üzere evde çift fazlı makyaj temizleyici yapacağız.
Makyaj temizleyicinizin bittiğini unutup yenisini almadıysanız günü kurtaracak,kozmetik ürünlere hassasiyetiniz varsa bütün zamanlarınızı kurtaracak birşey olacak bu.Çünkü içindekiler sadece
süt ve yağ.



Yağ sizin tercihiniz.Ben zeytinyağı kullandım ama gül yağı,badem yağı,vs. istediğiniz yağı kullanabilirsiniz.Daha sonrasında aynı ölçüde süt ekliyorsunuz üzerine.



Çalkalıyoruz.


Ve bitti.

İsterseniz içerisine 1 çay kaşığı karbonat atıp daha arındırıcı bir etki elde edebilirsiniz.Süt yerine gül suyu koyabilirsiniz veya maden suyu koyabilirsiniz.

Eğer yüzünüze yağ sürmekten çekiniyorsanız çekinmeyin çünkü çift fazlı temizleyici veya miselar su kullandıktan sonra mutlaka yüzünüzü tekrar yıkıyorsunuz.Ev yapımı temizleyicinizden sonra da yüz yıkama jelinizle yüzünüzü yıkayınca hiçbir şey kalmayacak yüzünüzde.

Bir konuda uyarayım buzdolabında saklamalısınız ve uzun süre bekletmemelisiniz.En fazla haftalık yetecek kadar yapıp gerektiğinde yine yapmalısınız.Yoksa kaş yaparken göz çıkarmış oluruz çünkü süt bozulur.

Gelelim etkisine.
Aşağıdaki fotoğrafta sağ taraftaki siyah çizgi lancome'un jelle temizlediğimde bile zor çıkardığım göz kalemi. (yazısı için tıklayınız)
Sol taraftaki çizgi ise the balm markasının schwing eyelineri. (yazısı için tıklayınız)



Bu da temizlenmiş hali.

Umarım işinize yarar bir paylaşım olmuştur. :)





3 yorum:

  1. Bilgilendirici bir blog olmuş..Takipteyim, bende beklerim. Sevgilerle:)
    http://guzelliksenfonileri.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil