Ne Aramıştınız?

21 Aralık 2015 Pazartesi

Doğru Kozmetik Alışverişi

Merhaba



Ben de dahil çoğu blog yazarı ve vlog sahipleri neyi nereden ne kadara alabileceğimizi söylüyoruz.
Kendimden biliyorum bir noktada özendirici bir durum oluşturuyor bu.
Ancak koleksiyon yapmak gibi niyeti olmayanlar için büyük kısmı gereksiz ürün kalabalığı oluşturuyor malesef.
                                                                         
Bunu önlemek için yapabileceğimiz tek şey listelemek.Eğer daha önceden hangi markanın hangi ürününü alacağımızın bir listesini çıkartırsak indirim dönemlerinde gereksiz ürünler almaktan kaçınmış oluruz.

Bu listeyi hazırlarken de kendi cilt tipimizi iyi bilmemiz,hangi renklerin bize uyduğunu bilmemiz ve en önemlisi neye ne kadar ihtiyacımız olduğunu bilmemiz gerekiyor.Eğer ihtiyaç sıralaması yaparsak önceliklerimizi ona göre belirlemiş ve ona göre bütçemizde yer ayırmış oluruz.

Kendi adıma listelerimi nasıl oluşturduğuma ve alışveriş listesi yaptığıma gelirsek.Genellikle iki üç ayrı listem oluyor.İhtiyaçlarım keyfi ihtiyaçlarım ve ödüllerim gibi :)


İhtiyaçlarımı indirim dönemlerinde karşılamaya çalışıyorum.Ay içerisinde en büyük önceliği onlara tanıyorum.Kozmetik veya genel marketleri sık sık dolaşıyorum.Zira hiç beklenmeyen zamanlarda ihtiyaç olabilecek ürünlerde indirimler olabiliyor.Üstelik ortalama fiyatlarını bildiğiniz ürünlerin fiyatlarının ne kadar inebildiğini de tespit etmiş oluyorsunuz.

Keyfi ihtiyaçlarıma (!) gelirsek de uygun fiyatlı ürünlerden merak ettiklerimin listesini çıkartıyorum ve dönem dönem hangisi benim için öncelikliyse temin etmeye çalışıyorum.Kimisini elimdekiler bitene kadar bekletiyorum.Kimisini dayanamayıp kullanıyorum. :)

Ödüllerime gelirsek de pahalı kabul edilen markalardan merak ettiğim ürün gruplarını adlarını listeliyorum.Ayda bir iki ayda bir belki üç ayda bir de kendi içimde koyduğum hedeflere ulaşabildiysem kendime hediye ediyorum. :)

Eminim birçok kişi ihtiyacından fazla alışveriş yapmaktan hoşlanmıyor.Hatta kozmetiği gereksiz bir uğraş olarak görenler de var.Veya kozmetiğe ayırdığı paraya acıyanlar ya da bütçesinde kozmetiğe yer bulamayanlar var.Sırf bu nedenle 'bi milyoncu' diye tabir edilen yerlerden alışveriş yapanlar ve sahte ürünler kullanmaya yönelen kişiler de var.Ben bunları önlemenin yolunu ödüllendirme olarak görüyorum.

Eğer bütçeniz yeterli değilse veya başka şeylerden kısmak istemiyorsanız bile günlük olarak kenara koyacağınız 1 tl ile (kendinize koyduğunuz hedefe ulaşırsanız) 2 3 ayın sonunda istediğiniz markadan alışveriş yapabilirsiniz.Veya kendinize gereksiz gördüğünüz ama almak istediğiniz birşey karşısında kendinizi tutup elinizde kalan parayı saklamak adına bir kavanoz ayırabilirsiniz.Böylece de gereksiz harcamamanız istediğiniz şeyleri elde ettirebilir.

Benim doğru kozmetik alışverişine dair nacizane düşüncelerim ve kendimce bulduğum çözümler böyle.Umarım işinize yarar bir fikir olmuştur. :)

3 yorum:

  1. Kesinlikle çok faydalı bir yazı olmuş canım,ellerine sağlık:)
    Bende kafamda bir liste ile gidiyorum alışverişe.Genellikle onun dışına da çıkmıyorum ama bazen internette falan çok indirimli setlere denk gelince tutamıyorum kendimi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim :)
      Onlarda kimse tutamıyor bence kendini :)

      Sil
  2. Bloğunu takipteyim canım ben de bloğuma beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil