Ne Aramıştınız?

12 Kasım 2015 Perşembe

Yağlı Ciltler İçin Makyaj

Merhabaa :)

Dün kuru ciltler için yazdığım yazımın ardından hemen yağlı ciltler için olanı yazmak istedim çünkü en problemli iki cilt tipi bunlar.


Yağlı cildin özelliklerinden bahsedecek olursak,alın burun üstü ve yanları,çene olmak üzere yağlanmanın yoğun olduğunu söyleyebilirim.Sebum fazlalığından olan bu problem sivilce oluşumuna elverişli bir ortam yaratır.Bu nedenle temizleyici ürünler salisilik asit içermelidir ve yağlı cilt tipine uygun ürünler kullanılmalıdır.

Temizleyici ürünler uygun seçildikten ve yüzü temizledikten sonra düzenli aralıklarla peeling yapılmalı ve önemli bir nokta olarak cilt mutlaka nemlendirilmelidir.
Yağlı cilde sahip olmak cildin neme ihtiyacı olmadığını göstermez.Yalnızca uygun bir nemlendirici araştırmak gerekir.

Cildi nemlendirdiysek geldik baza.Makyaj bazları çok çeşitli olmakla beraber bir tipi de matlaştırıcı bazlardır.Makyaj altına bunu kullanırsanız makyaj daha güzel tutunur ve kalıcı olur.

Bazın üstüne pudralı veya yağlı cilde uygun bir fondöten ya da bb krem uyguladıktan sonra ciltte kapatmak istenen yerler kapatıcıyla kapatılır ve transparan ya da renkli bir pudrayla sabitlenir.

Aydınlatıcı kullanmak konusunda da cimri olmak gerekir çünkü gün içinde yağlanan bölgelerde bir de aydınlatıcı olursa iyice parlak ve istenmeyen bir görüntü oluşabilir.
Çoğunlukla pudra ürünler kullanıldığı için makyajı doğallaştıran fix+ gibi sular kullanabilirsiniz.
Ve yanınızda parlamalara karşı yağ emici mendiller ya da kağıtlar taşıyabilirsiniz. :)

Umarım faydalı bir yazı olmuştur.


2 yorum: