Ne Aramıştınız?

11 Kasım 2015 Çarşamba

Kuru Ciltler İçin Makyaj

Merhabaa :)

Bugün daha önce de belirttiğim gibi belli bir cilt tipine yönelik ten makyajı hakkında yazacağım.
Hangi cilt tipine sahip olduğunuzu bilmiyorsanız buraya tıklayarak nasıl analiz edebileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Hali hazırda kuru ciltli olduğunuzu biliyorsanız da yazımı okumaya devam edebilirsiniz. :)


Kuru cildin en büyük eksiği yağdır.Sebum miktarı gerekenden az olduğu için cilt kuru,yaşlanmaya,çizgilenmeye meyillidir.Bütün bunların dışında kabuk kabuk olup ten makyajımızı mahvedebilir.

Bu nedenle öncelikle makyaj altına da kullanılabilecek bir nemlendirici edinmelisiniz.Zor emilmeyen ama güzel nemlendiren bir ürün olmalı.Yoğun nemlendirme için cilt bakımınıza serumları da dahil edebilirsiniz.Ancak serumlar genellikle yağ formunda olduğundan makyaj altında sıkıntı yaratabilir.
Yüzünüzü temizleyip,peeling ile kabuklardan arındırıp,nemlendirdikten sonra makyaja başlamalısınız.

Fondöten,bb krem gibi ürünler seçerken pudralı ürünlerden kaçınmalısınız.Kuru ciltlere özel üretilmiş ürünlerden alabilirsiniz.

Pudralı ürünlerden kaçmak demek değildir ki her zaman ıslak görünümlü makyajlar yapacaksınız.Tek yapmanız gereken ten ürününüzü kullandıktan sonra üstünden fırçayla hafifçe pudra geçmek olacaktır.
Kuru cilde sahip olmama rağmen çoğu kuru ciltli kişinin hoşlandığı ışıltılı fondöten görünümünden ben hiç hoşlanmıyorum.Bu nedenle pudrayla geçtikten sonra üstüne aydınlatıcı uygulamayı daha hoş buluyorum.

Tabi ten makyajından kasıt sadece fondöten ve bb kremden oluşmuyor.Gelelim kapatıcılara.
Kapatıcılarda da kurutmayan ürünler tercih etmelisiniz.
Kurumaya ve pullanmaya meyilli cildin üstünde kurutan bir kapatıcı pul pul görüntü oluşumunu hızlandırır.

Peki pullanmayı engellemek için ne yapabiliriz?
Tüm suratınızı olmasa da kabuklanan bölgeyi peeling etkili jellerle temizleyebilirsiniz.(Haftalık yapılan peelinglerden bahsetmiyorum.O nedenle bütün yüze değil de kabuklu bölgeye yazdım.Tüm yüze sık peeling yapmak cildin dengesiniz bozabilir.)Peeling işlemi bittikten sonra nemlendiricinizi o bölgelere daha yoğun uygulamalısınız.

Tüm bunları yaptınız ama yine de makyaj yaptıktan sonra beliren kabuklar oldu diyelim o zaman da nemlendirici bir ürünle o bölgelerin üstünden geçmelisiniz ve mümkünse biraz ovalayıp kabukları nemliyken temizlemelisiniz.Eğer böyle yapmayıp da üstünden fondöten,pudra gibi ürünlerle kapatmaya çalışırsanız emin olun iyice belirginleştirmekten öteye gitmeyecektir.

Umarım hiçbir yeri atlamamışımdır ve faydalı bir yazı olmuştur. :)
Sorularınızı ve yorumlarınızı beklerim. :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder