Ne Aramıştınız?

26 Kasım 2015 Perşembe

Kırmızı Ruj Nasıl Sürülür?

Merhaba :)
Sanırım yeni yayın düzenimden sonraki ilk yayınım bu olacak.Düzenden biraz bahsetmem gerekirse
daha sistemi tam oturtamamış olsam da aşağı yukarı bir gün paylaşım yapıp bir gün yapmama gibi bir düşüncem var.Oturana kadar biraz düzensizlik olabilir tabi şimdiden bu durum için özür dilerim.

Bugünün konusuna gelirsek çoğu kadının bayıldığı,seksi ve klas bulduğu kırmızı rujdan bahsedeceğiz.



Çoğumuz kırmızı ruju ağır bir makyaj olarak görüyor hatta günlük hayatımızda hep kırmızının en koyu tonlarına gidiyoruz.Fakat hafif bronz bir göz makyajı veya sadece siyah incecik bir eyeliner ve rimelle allıksız aydınlatıcısız kontürsüz basit bir makyaj yapabilirsiniz.

Ten makyajında kırmızılıkların tam kapanması konusunda dikkatli olmalıyız.Yüzümüzdeki kırmızılıklar rujumuzla beraber daha da belirgin gözükebilir.Onun dışında normal kapatıcılıkta bir fondötenle cilt eşitlendikten sonra bir bronzer pudra allık uygular gibi geniş bir bölgeye uygulanırsa hem yüz şekillenmiş olacak hem kontürümsü bir işlem olmuş olacak hem de allık kullanmayacağız.
Cilt tamamsa göz makyajına geçelim göz makyajında çoğu kişinin aksine ben bomboş gözkapaklarını sevemiyorum.Mutlaka bir gölge bir renk olmalı bence.Bana göre kırmızıya en çok yakışan renkler ise bronz ve kahverengi tonları.Eğer bunlardan birini kullanacaksak direk gözkapağımıza gölgelendirmesiz şekilde sürüp rimelle tamamlayabiliriz.
İstersek sadece düzgün bir eyeliner ve rimelle de göz makyajımızı tamamlayabiliriz.
Eğer gece değilse (hatta bence geceyse bile) kırmızı rujla siyah gri veya mavi pembe gibi renkler göz makyajında kullanılmamalı.

Göz makyajı da bittiğine göre makyajımızın starı kırmızı ruja geldik.
Mutlaka dudaklarımız kabuklardan pütürlerden arındırılmış olmalı.Ve güzel nemlendirilmiş olmalı.Zira mat yapıda bir ruj kullanacaksanız gün içinde nemsiz dudak sizi rezil edebilir.
Daha sonrasında ben flormarın pore minimizer gözenek küçültücü bazını dudaklarıma uyguluyorum.Her mat rujun altına kullanıyorum bunu.Kırmızı ise kusurları daha çok belli eden bir renk olduğundan ve dikkati topladığından bu adımı atlamamanız iyi olabilir.
En son ise bir dudak fırçasıyla ruju tüm çizgileri dolduracak şekilde tüm dudağa uygulayıp üstüne rujla tekrar geçmelisiniz.Fazlasını alıp tekrar uygularsanız rujun kalıcılığını arttırırsınız.

Eğer taştıysa veya daha keskin hatlar istiyorsanız da kapatıcı ya da fondöteninizi dudak çizginizin dış hattından çizip dağıtabilirsiniz.

Umarım faydalı bir yazı olmuştur. :)

3 yorum:

  1. rujun rengine bayıldımm :)
    http://cilekkokusublog.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de herkeste çok beğeniyorum henüz kendim kullanamadıım :)

      Sil
    2. Merhaba blogunuza uye oldum bende makyaj ve bakim uzerine yaziyorum. Bloguma beklerim :) Nurluguzellik.blogspot.com.tr

      Sil