Ne Aramıştınız?

2 Ocak 2017 Pazartesi

5 Adımda Doğru Renkte Fondöten Seçimi


Merhaba

Bugün ten makyajım için seçtiğim ürünlerin rengine karar verirken dikkat ettiğim şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Çünkü bu konuda sıkıntı yaşayan birçok kişi olduğunu düşünüyorum.
Uzatmadan hemen yazıya geçeyim;

1-Ürünün yapısını göz önünde bulundurun.

Renk seçerken bu ne alaka diyebilirsiniz ama bence önemli bir nokta bu.
Çünkü aşırı yoğun ve kapatıcı ürünlerin renkleri tenimizle birebir uyuşmazsa sıkıntı çıkarabiliyor ama incecik yapısı olan ürünler dağıttıkça renk farkını çok belli etmiyor.
Bu nedenle eğer renginin size uymayacağını düşündüğünüz yoğun ve kapatıcılığı yüksek ürünler varsa onları tercih etmekten kaçının.
İnce yapıda olan ten makyajı ürünlerinde ise birkaç ton oynama yapabilirsiniz.
Hatta aydınlık bir görüntü için bir iki ton açık rengi seçmek iyi bile olabilir.Fakat bu noktada da bembeyaz kalacağınız tercihler yapmamaya dikkat etmelisiniz.

2-Rengin alt tonu mühimdir.

Sanıyorum ki en önemli nokta burası.
Çünkü aslına bakarsak birçok kişiyi buğday tenli,esmer,sarışın olarak sınıflandırıyoruz ancak temelinde cilt alt tonları değişkenlik gösterdiği için birine cuk diye oturan ten makyajı ürünü dışarıdan ne kadar ten renklerini aynı algılıyor olsak dahi bir diğerinde sırıtabiliyor.
Bunun ayrımını yapmanın birden fazla yolu var ama sanıyorum ki en güvenilir yolu makyaj sanatçılarıyla çalışan yerlerde alt tonunuzu öğrenip ürünlerinizi seçerken buna dikkat etmeniz.

3-Ürünü asla bileğinizde denemeyin!

Bunun üzerinde çok konuşuldu.Uzun yıllar doğrusunun bilekte denemek olduğu gibi bir safsata vardı daha sonra bu çene altı sayabileceğimiz yüz ile boyunun birleştiği yer olarak değişti.
Ama bana en doğru gelen seçenek karşıdan bakıldığında yüz ile iman tahtası dediğimiz yerin renginin aynı olması gerektiği için orada denemek.
Sonuçta çene altımızla yüzümüz aynı oranda güneşe maruz kalmıyor ama iman tahtası ile yüzümüz aşağı yukarı eşit derecede güneş alıyor.
O nedenle eğer tüm yüzünüze uygulamak gibi bir şansınız yoksa göğüs boyun aranızda rengi yok gibi olan ürünleri tercih etmeniz en güveniliri bana kalırsa.

4-Ürünün 3 tonunu deneyin.

Sizin teninize uyacağını düşündüğünüz bir ton seçin ilk olarak.
Daha sonra bu tonun bir ton açığı ve koyusunu da alın ve üçünü yanyana sürün.
İçlerinden hangisi teninizde yok gibi durduysa gönül rahatlığıyla onu seçebilirsiniz.
Böylece başka tonların da teninizde kıyaslamasını yapabilirsiniz.

5-Ürünle zaman geçirin ve rengine gün ışığında bakın.

Biliyorum her zaman mümkün olmuyor.
Gerek genel tester sıkıntısından gerekse alışveriş yapmaya gittiğimizde yüzümüzde zaten makyaj olduğundan ürünle zaman geçiremiyoruz bazen de güneş batmış oluyor gün ışığında bakamıyoruz renge.
Ama sanıyorum ki ürünün her ışık altındaki duruşunu kavrayabilmenin,oksitlenip bir süre sonra turunculaşıyor mu diye gözlemleyebilmenin ve özellikle yüksek fiyatlı bir ürünse baktığımız ürün hem yapı hem renk olarak gerçekten doğru seçim yaptığımızdan emin olmanın en güvenilir yolu bu.
Sonuçta hiçbirimiz paramızı çöpe vermek istemeyiz değil mi?

Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.
Umarım renk seçimi konusunda zorlanan kişilere yardımcı olabilmişimdir.
Sizin renk seçerken dikkat ettiğiniz şeyler neler? :)

2 yorum:

  1. 1. Urun 2. Urun yazmak yerine keske markalarini yazarak aciklama yapsaydiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayamadım bahsettiğiniz şeyi ama sanırım madde sayılarını ürün sandınız.Herhangi bir ürün belirttiğim bir yazı değil bu

      Sil