Ne Aramıştınız?

31 Ekim 2016 Pazartesi

Kulağımı Deldirdim!

Merhaba

Yaklaşık bir ay önce çok sevdiğim bir arkadaşımın aklıma girmesiyle kulağımın helix bölgesini deldirmeye karar verdim,verdik.
Ben daha önce yine heliximi ama daha aşağıda bir noktayı deldirmiştim.Hem yerini sevmediğimden hem de ağrısından dolayı sıkılıp iki ay kadar sonra küpeyi çıkarmıştım.Delik de kapanıp gitmişti.

Daha sonra dediğim gibi arkadaşım aklıma girdi ve gezerken hadi kulağımızı bugün deldirelim dedik ve bir gümüşçüye girdik.

Tabancayla delme esnasında sinek ısırığından büyük bir acı değildi hissettiğim.
Ama sonrasında diğer kulak deldirme deneyimlerime dayanarak 2 hafta kadar ağrı çekeceğimi,üstüne yatamayacağımı,saçım takıldığında hatta rüzgar estiğinde bile kulağımın sızlayacağını sanıyordum.
Yanılmışım!

İlk gün ben burdayım diyen hafif ama sürekli bir sızı vardı.İkinci günden itibaren ise giderek azaldı ve çok kısa -bir hafta- gibi bir sürede hiçbir ağrım sızım kalmamıştı.

Ve bu süreçte özel bir bakım uygulamadım.
Kulağımı deldirdiğim gümüşçü küpeyi çevirme -ki ben hep aksini doğru bilirdim hep arada çevirin ki gömülmesin demişlerdi-,saçının veya tarağının zedelemesine izin verme,mümkün olduğunca nemlendirici ve iyileştirici bir krem sür,bir aydan önce küpeyi çıkarma gibi tavsiyelerde bulundu.

Küpeyi acımadan dönebilecek duruma gelmeden hiç ellemedim,saçımı tararken veya yıkarken daha özenli davrandım genel olarak dediklerine uydum kısacası.Yalnızca krem kullanmadım.Doğru mu yaptım bilmiyorum ama ihtiyaç duymadım zaten çok hızlı iyileşti beklemediğim bir şekilde.

Küpeyi bir aydan önce çıkarma konusuna da değinmek istiyorum.Acınız hafiflediği an heves edip küpeyi çıkarmamanızı tavsiye ederim.Bekleyebildiğiniz kadar beklemesi belki de en iyisi -güzel bakıldığı takdirde tabii-
Çünkü kulak deldirirken kullanılan küpelerin sapları bijuterilerde satılan küpelerden genel olarak daha kalın.Eğer gereğinden erken çıkartırsanız oluşan delik bir ihtimal daralabilir ve tekrardan kalın saplı bir küpe tercih etmek istediğinizde sıkıntı yaşayabilirsiniz.Veya küpeyi değiştirirken henüz içeriden tam iyileşmemiş kısmı zedeleyip yara yapabilirsiniz.
Hepsi de gereksiz acı,ağrı ve iyileşme süresinin uzaması demek malesef.

Bir de bana açıklanan kadarıyla kulağı piercing iğnesi ve tabancayla deldirmenin farkından bahsedeyim.
Tabancayla delerken hiç açılmamış steril olduğunu düşündüğüm bir paketten ucu sivri bir küpeyi tabancaya takıp deldirmek istediğiniz noktayı deliyorlar.
İğneyle delerken de bildiğimiz iğneyle yine steril bir şekilde deliyorlar.
Ama aralarındaki temel fark daha sonra kullanmak istediğiniz küpe çeşidiymiş.Piercinglerin kalınlıkları küpelere göre daha fazla olduğundan tabancayla delinen bir kulağa piercing takmak zor oluyormuş.
Keza fiyatları da birbirinden oldukça farklı.

Tabancayla kulak deldirmek 5-10 lira arasında değişirken piercing baya yüksek fiyatları bulabiliyor.

Son olarak da kulağını deldirdi öldü,kulağını deldirdiği için kalp krizi geçirdi haberlerine değineyim.
Yanlıştır doğrudur inanın bilmiyorum.Ama açıkçası ben çok kulak asmıyorum.Nadirden de nadir meydana gelen bir olayı genellemek istemiyorum.
Ama tabiki bu konuda korkmanız çok nadir de olsa ihtimali yüzünden vazgeçmek istemeniz çok normal.

Ben kendi deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim.Biraz fazla uzun bir yazı oldu ama kısaltamadım hepsine tek tek değinmek istedim.
Umarım faydalı olmuştur. :)

2 yorum: