Ne Aramıştınız?

25 Mart 2016 Cuma

Neden Sahte Kozmetik Ürünler Kullanmamalıyız?

Merhaba

Bugün çoğu kişinin dikkat etmediği bir konuya değinmek istiyorum.

Evet hepimiz 3 kuruş ucuz olsun kaygısına sahibiz.Evet çoğumuzun yüksek fiyatlı ürünler almaya bütçesi yok.Bazılarımız ise bütçesi olup da kozmetik ürünlere yüklü miktarlar ödemek istemiyor.
Bazılarımız ise üzerinde marka yazsın da ne sürdüğüm önemli değil düşüncesine sahip.Kimimiz de sahte ürün kullandığının farkında değil.

Ancak söz konusu cildiniz,gözünüz,dudağınız!
Bu ürünlerin hiçbirinin içeriğinin ne olduğu belli değil.Yüksek fiyatlı markaların ürünlerinin bile cildimize zarar verdiğini düşünürsek sahte ürünlerin neler yapabileceği hayal dünyanıza kalmış.İçeriğini bilmediğiniz ürünleri en hassas organlarınızdan biri olan gözünüze sürüyorsunuz.Dudaklarınıza sürdüğünüz ruj gün içinde sürekli ağzınıza giriyor.Cildinize sürdüğünüz ürünlerde sürekli olarak bir cilt kanseri riski var.

Sanırım somut olarak bak sahte gözkalemi kullandı da gözü şöyle oldu diyemediğimiz için çoğumuz bunu göz ardı ediyor.Ancak hepimiz biliyoruz ki bu ürünler masum değil.Yerde bulduğunuz kömürü (tamamen misal) alıp gözünüze sürer misiniz?Muhtemelen hiçbiriniz sürmez.Ancak bu ürünlerle belki de bunu ve daha nicesini sürüyorsunuz.
Yakın zamanda zararını görmediğiniz için de bu size bir sorun gibi gözükmüyor.Ama sorun.

İllaki yüksek fiyatlı ürünler kullanmak zorunda değilsiniz.Çok daha uygun fiyatlı markalar var.Avon,oriflame,gratis watsonstaki bazı markalar bunların yanında çok daha uygun fiyatlı.Biliyorum bu sahte ürünlerin çoğu uygun fiyatlı ürünlerden bile daha ucuz.
Ama ucuza kaçayım derken sağlığınızdan olmayın.
İçeriğinde ne olduğunu bildiğiniz ürünleri kullanın.Ona rağmen sıkıntı çekiyorsanız şirketiyle muhattap olmaya yüzünüz olsun.

Nasıl sahte olduğunu anlayacağım diyorsanız biraz da ona değineyim.Biraz ürünler ve markalarla ilginiz varsa bu durumu kavramanız daha net olacaktır.Örneğin Urban Decay markasının ünlü Naked paletlerinin 1,2,3,smokey ve  basics gibi serileri var.Ancak pazarlarda ve bazı mağazalarda 5,6 7.serisini görmeniz mümkün.Firmanın böyle bir ürünü olmamasına rağmen hemde.
Ama ilgisi olmayan kişiler bunu bilmiyor olabilir.Onu da geçtim her kopya bu kadar bariz olmuyor malesef.
Bu durumda yapabileceğiniz en iyi şey yüksek fiyatlı ürünleri sevil,sephora,kendi resmi internet siteleri ve mağazaları dışında satın almamanız.Bariz fiyat farkı olan ürünlerden kaçınmanız.Ve bu konuda hassas olmanız.

Umarım 1 kişiyi bile olsa sahte ürünler kullanmaktan vazgeçirebilmişimdir.Çünkü çoğu kişi bunları bilinçli olarak arıyor buluyor ve kullanıyor.Vazgeçmeye karar verdiyseniz elinizdeki tüm sahte ürünleri direk çöpe atın.Bitene kadar bari kullanayım dahi demeyin.


2 yorum:

  1. güzel ve faydalı bir yazı olmuş çok teşekkürler emeğinize sağlık. Ucuz ürün cidden çok tehlikeli olabilir. Piyasada da toplatılsa hiç fena olmaz zararlı ürünlerin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke başedilebilse de piyasada hiç kalmasa gerçekten :/ teşekkür ederim ayrıca :)

      Sil