Ne Aramıştınız?

26 Mart 2016 Cumartesi

Makyaj Tazelemek

Merhaba :)

Bugün makyaj tazelemek nedir ne değildir diye bahsetmek istiyorum biraz.
Çünkü çoğumuz genellikle makyaj tazelemek adına üst üste makyaj malzemeleri kullanıyor.

Ancak makyaj tazelemek sabah sürdüğünüz fondötenin üzerine gittiğini düşündükçe tekrardan fondöten sürmek değildir.Hatta bunu alışkanlık haline getirip her gün kat kat fondöten sürerseniz gözeneklerinizi iyice tıkayacak verdiğiniz zararı da katlayacaksınız.

Bunu böyle yapmak yerine sabahtan makyajınızın kalıcığını arttıran bazlar kullanın.Yine mi gittiğini düşünüyorsunuz sadece ihiyacınız olan yerlere kapatıcı sürün.
Siz fondötenin yüzünüzden silindiğini düşünseniz de hiç değilse gözeneklerinizden silinmiyor.

Onun dışında ten ürünlerinden allık için daha kalıcı olmasını istiyorsanız krem allıklar kullanın mesela herşeyden önce.Sürekli tekrarlamayın.Yoksa istemsizce kirli bir görüntü oluşabilir.

Göz makyajında ise rimel tazelemek mümkün değil takdir edersiniz ki.Tamamen kurumuş rimelin üstünde çirkin duruyor tekrarlamak rimeli.Bu nedenle toz farları yenilemekten kaçının.Çünkü mutlaka tozları kirpiklerinize düşecek ve kötü gözükecektir.Onun yerine krem farlar,kalem farlar tercih edebilirsiniz.Toz farınızı yenilemek durumunda kaldıysanız da mutlaka bir peçeteyle kirpiklerinizi sıyırın.

Geriye ruj kaldı bir tek.Onu da yenilerken mutlaka tamamen silip kabuk oluştuysa arındırıp ondan sonra rujunuzu sürmenizi öneririm.

Böylece yeniden makyaj yapmadan gün içinde her zaman taze makyajlı gözükeceksiniz. 

Umarım işe yarar bir yazı olmuştur. :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder