Ne Aramıştınız?

4 Haziran 2017 Pazar

Bronzer ve Kontür Uygulamalarının Farkı

Merhaba

Benim de uzunca bir süre içinde bulunduğum,daha sonra araştırdığımda farklarını farkettiğim birbiriyle en çok karıştırılan makyaj uygulamalarının ikisinden bahsetmek istiyorum bugün.

Başlıktan da anlaşıldığı üzere bronzer ve kontür uygulaması olacak bugün konuşacağımız uygulamalar.
Baştan söylemeliyim ki ürün tabanlı bir inceleme yazısı veya kontür nasıl yapılır tarzında olmayacak bu yazı.Sadece karşılaştırma yazısı olarak değerlendirirseniz sevinirim.
Lafı daha fazla uzatmadan konuya gireyim.

Bronzer ve kontür ürün renkleri ve tipleri dolayısıyla birbiri yerine sıkça kullanılan şeyler.
Aslında temelde bakacak olursak kullanılan ürünler ve uygulanılan bölge açısından tamamen birbirine zıt iki kavramı karıştırıyoruz.

Bronzer uygulaması;


Bronzerlar genellikle sıcak tonlu ürünlerdir ve ışıltılı olup olmaması bizim insiyatifimizde olsa da çoğu ışıltı barındırır.
Demek istediğim şu ki bronzerlar için ışıltı içermeleri bir sıkıntı değil.
Bu muhteşem hayat kurtarıcı ürünlerin asıl maksadı yüze bir sıcaklık ve sanki tatilden yeni dönmüşçesine bir hava katmaktır.
Dolayısıyla güneşin yüzümüzde sıkça vurduğu ve ilk kızarttığı yerleri hedef alıp,uygulamayı oralara yapmak en doğrusu olacaktır.
Örneğin elmacık kemikleri,burun üstü,şakaklar ve çene yüzümüzde ön planda ve şişkin yerler oldukları için güneşin yoğunlukla gelip renklendirdiği yerler buralardır.
Bronzer uygularken bu noktalara tombik,geniş ve yumuşacık fırçalarla hafif hafif arttırarak ürün sürmenizi tavsiye edebilirim.
Burada bir önemli nokta daha var ki iyi karıştırmayı ve cildinizle bütün haline getirmeyi unutmamalısınız.Güneş cildinize parça parça değmez çünkü.

Kontür uygulaması;


Gelelim son dönemin en popüler,en yapılmaya uğraşılan ama en fazla yanlış yapılıp başka şeylerle karıştırılan gözde uygulamasına.
Kontür uygulaması yaparken ilk dikkat edeceğimiz nokta edindiğimiz ürünlerin sıcaklık ve ışıltı içermemesi olmalıdır.
Olabildiğince soğuk ve mat ürünleri pudra,krem ya da stik formunda tercih edebilirsiniz.
Fırçanızı ise bronzer uygulamasının aksine ucu dar ve kontrolü rahat sağlayabileceğiniz;tercihen konik ya da düz şekillerde seçmelisiniz.
Bu uygulamanın temel amacı kozmetik ürünlerle cilde gölgeler katıp daha çukur veya küçük göstermek istediğimiz yerlere uygulayarak yüze şekil ve boyut katmaktır.
Dolayısıyla bronzerların aksine kontür ürünleri yüzünüzde geri plana almak ve gizlemek istediğiniz yerlere uygulanmalıdır.
Her yüz tipine göre bu yerler ve kullanış şekilleri farklı olsa da yaygın olarak kontür uygulanan bölgeler elmacık kemiğinin altında kalan dudağa kadar uzanan hat,çenenin boyunla birleşen alt kısmı,burun boyunca uzanan iki yan kısım ve saç çizgisidir.
Kendinize uygun olacak kontür bölgelerini deneme yanılma yöntemiyle bulabilirsiniz.Eğer yine de beceremiyorum diyorsanız kendi yüz şeklinize en benzeyen kişilerin makyaj uygulamalarını izleyebilir,onları örnek alabilirsiniz.
Bronzer uygulamasında olduğu gibi bu ürünleri uygularken de iyi karıştırmak en önemli adımlardan biridir.Çizdiğiniz hattı şekil olarak çok bozmadan ciltle bütünleşene dek karıştırmalısınız.Böylelikle hem çamur gibi duran bir görüntüden uzaklaşırsınız hem de gerçekten yüz şekliniz öyleymiş gibi durur.

Benim bu iki makyaj tekniğiyle ilgili söyleyeceklerim bu kadar.
Umarım bronzer ve kontür uygulamalarına dair bir fikir verebilmişimdir size.
Nasıl yapılacaklarına değindiğim yazılar da gelecek yakın zamanda.
Takipte kalın.
Başka yazılarda görüşmek üzere :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder